בשנות הששים צמח עידן תרבותי חדש ותוסס בארצות הברית. לצד החיפוש אחר אהבה חופשית, כוח שחור, רוחניות ומדיטציות, צמחו מרקע זה גם כתות שונות אשר הציעו למאמיניהן אלטרנטיבה רוחנית וחברתית. כזו הייתה הכת שהקים ג`ים ג`ונס בשם "מקדש העם" והבטיח למאמיניו חזון מרקסיסטי של שוויון בין-גזעי וחיים משותפים. אולם האידיאליזם והאמונה העיוורת במנהיג הכריזמטי הובילו לאובדן נורא. סופה הטראגי של הקהילה זעזע את העולם כולו כשב-1978 הוביל ג`ונס מעל 900 מנאמניו להתאבדות ההמונית הגדולה ביותר שידעה ההיסטוריה.
על פני השטח, תאמו ג`ים ג`ונס וקהילתו `מקדש העם` את ערכיה של החברה המודרנית. ג`ונס היה מנהיג כריזמטי וסוחף שהציע במשנתו איזון בין הגשמה רוחנית ומחויבות פוליטית. חזונו המרקסיסטי הטיף לחיים קהילתיים של שוויון ואינטגרציה והוא בנה ארגון שסיפק מזון, ביגוד ומחסה למצטרפים לדרכו. מאמיניו עזבו את ביתם והלכו אחריו מאינדיאנה לקליפורניה ולבסוף ליערות בדרום אמריקה, על מנת להקים את העיר `ג`ונסטאון`, בה יגשימו את חזונם האידיאלי. הקהילה הייתה פעילה במהלך שנות הששים והשבעים ובמשך זמן רב היה מידע ציבורי מועט באשר למתרחש ב`מקדש העם`.
בקיץ 1977, עם פרסום כתבה במגזין ה`ניו ווסט`, נחשפה מציאות אחרת לגמרי, עם דיווחיהם של עריקים מבני הקהילה ומקורבים על התעללות מינית, פיסית, שימוש בסמים, שחיתות פיננסית והחזקת חברי קהילה בכפייה. כעבור שנה בלבד נמצאו בעיירתם מעל 900 מחברי הקהילה ללא רוח חיים, בעקבות מה שנראה כהתאבדות הגדולה ביותר אי פעם.
במאי הסרט סטנלי נלסון נודע בזכות סרטיו הדוקומנטאריים פורצי הדרך, המתעמקים בנושאים היסטוריים חשובים שלא נחקרו דיים, וזכה בפרסים נחשבים כגון פרס סאנדנס ופרס האמי.
באמצעות ראיונות בלעדיים עם עריקי הכת ובני משפחה שהסכימו לראשונה לספר את שארע במילותיהם, וקטעי ארכיון מסווגים, הוא מנסה לחשוף את האמת שמעבר לדעות הפופולאריות והמידע התקשורתי על חיי אנשי הכת ומותם, ולנסות להבין את פשר כוחו של המנהיג העצמתי על נאמניו.
בימוי: סטנלי נלסון, ארה"ב 2006